Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Звання «Почесний громадянин Охтирки» отримають посмертно двоє військових
Звання «Почесний громадянин Охтирки» отримають посмертно двоє військових Печать
Автор Админ   
07.07.2021 г.



На комісію з розгляду кандидатур щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Охтирка» громадська організація «Сім’ї героїв Охтирщини» подала кандидатури  військовослужбовців в/ч А0563, які загинули у м.Балаклеї Харківської області.

15 листопада 2019 року на військовому арсеналі м.Балаклія на майданчику для утилізації боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, сталися вибухи. Загинули двоє військовослужбовців — саперів:  прапорщик Дмитро Мовчан, 1993 р.н. та старший солдат Денис Ярмак, 1993 р.н..  У Дмитра залишились батьки, дружина та двоє малолітніх донечок, у Дениса – мама.

Відповідно до Положення, звання “Почесний громадянин міста Охтирки” присвоюється рішенням міської ради не більш ніж 1 (одній) особі на рік. Враховуючи, що військовослужбовці загинули одночасно, виконуючи спільне завдання, вирішили винести на розгляд депутатів проєкт рішення «Про внесення змін до Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Охтирки» і присвоїти у 2021 році звання двом особам (посмертно).

Довідково: звання “Почесний громадянин міста Охтирки” присвоюється мешканцям міста, громадянам України та іноземним громадянам, які сприяли економічному, технічному та духовному розвитку міста, досягли визнання в різних галузях культури, мистецтва, охорони здоров`я, освіти, фізичної культури та спорту, зробили вагомий внесок в миротворчу, доброчинну діяльність, проявили мужність і відвагу під час порятунку людей, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і стихійних лих.

В останнє у 2017 році звання Почесного громадянина Охтирки теж посмертно було присвоєно Пустовому Сергію Олеговичу , командиру відділення 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади

.


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg