Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський «рабовласник» виходить на свободу
Охтирський «рабовласник» виходить на свободу Печать
Автор Админ   
05.07.2021 г.



2 роки суд розглядав справу охтирського «рабовласника», і 30 червня 2021 року суддя Ярошенко оголосила вирок.

26 червня 2019 року до Охтирського міськрайонного суду Сумської області надійшов обвинувальний акт відносно громадянина Д., дії якого були кваліфіковані як незаконне позбавлення волі людини, вчинене з корисливих мотивів.

2 роки суд розглядав справу охтирського «рабовласника», і 30 червня 2021 року суддя Ярошенко оголосила вирок.

Неодноразово судимий житель м. Охтирка отримав 2 роки 2 місяці ув’язнення і вже скоро буде на свободі.

Нагадаємо. На початку травня 2019 року чоловіка з закованими у кайданки руками і з ланцюгом майже у п‘ять метрів завдовжки на автотрасі побачив випадковий водій.

Як з‘ясувала поліція, чоловік щойно втік з домогосподарства молодого охтирчанина, який намагався таким чином долучити втікача до праці на власному обійсті.

За словами випадкового свідка, який і сповістив поліцію про «бранця», той рухався узбіччям в напрямку села Кардашівка. 

Як з’ясували поліцейські, напередодні великодніх свят 54-річний безробітний Віктор познайомився з 23-річним жителем Охтирки. І той запропонував йому пожити у нього та допомогти полагодити паркан.

Разом з господарем та його родиною чоловік зустрів Великдень, а вже після свята взялися наводити лад на подвір’ї. Та коли молодий господар дав наймиту наряд на заготівлю деревини, той не погодився на важку роботу, і, забравши свій одяг, подався геть.

Хазяїн же, виявивши зникнення робітника, не на жарт розлютився. Разом з приятелем на авто ВАЗ-2101він  поїхав розшукувати втікача. Побачивши того на одній з вулиць Охтирки, зупинилися і силоміць заштовхали чоловіка до салону машини. А вдома охтирчанин надів на нього кайданки та майже п‘ятиметровий ланцюг, і закрив у сарайчику на подвір’ї.

Просидівши у неволі з півгодини, Віктор, незважаючи на сковані руки, все ж зумів відкрити двері і знову втекти з подвір‘я «роботодавця».

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 146 «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. 

Суд за щире каяття в скоєному, молодий вік, наявність трьох малолітніх дітей,  походження з малозабезпеченої сім`ї зменшив термін покарання удвічі.

На фото: кайданки знімають "наймиту". 


 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg